Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το είπαμε.......


  Το είπαμε, το κάναμε σύνθημα, το επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες και τώρα ήρθε η στιγμή να ακουστεί από τα χείλη του βασικού υπέρμαχου της «επένδυσης» χρυσού στη Χαλκιδική, του κ. Πάχτα. Το νερό στο Νεοχώρι είναι τόσο μολυσμένο που δεν πίνεται. Αλλά μόνο δεν πίνεται; Δηλαδή ο κ. Πάχτας όταν το ανακοίνωσε αυτό είχε στο μυαλό του ότι οι άνθρωποι θα πίνουν εμφιαλωμένο νερό, αλλά θα μαγειρεύουν, θα ποτίζουν τα φυτά τους και θα πλένονται με νερό στο οποίο το αρσενικό είναι περισσότερο από το υδρογόνο; Και τώρα; Τι γίνεται; Τι θα κάνουν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου; Η λογική λέει ότι η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική και να μπουν και αυτοί δυναμικά στον αγώνα για την προάσπιση της ίδιας τους της ζωής, αλλά σε όλη την διάρκεια αυτού του αγώνα έχουμε δει και ακούσει πολλά παράλογα.. οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί δεν είναι απίθανο να ακούσουμε τις επόμενες μέρες ότι η εταιρία θα προσφέρει τόνους εμφιαλωμένων για κάθε χρήση και, ακόμα καλύτερα, μπορεί να πέσει στα χέρια μας καμιά έρευνα από αυτές που συνηθίζει η εταιρία- αποικιοκράτης, η οποία θα «τεκμηριώνει» ότι το νερό με αρσενικό κάνει καλό στην υγεία και βοηθάει στη μακροζωία!
  Το αμέσως επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι αν και κατά πόσο πρόκειται για την κακή μοίρα του Νεοχωρίου ή αν πλησιάζει η μέρα που κανένα χωριό στη Χαλκιδική δεν θα διαθέτει νερό βρύσης. Εντάξει, αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχουν μάγισσες και ξωτικά, έχουν το ελεύθερο να πιστέψουν ότι το Νεοχώρι είναι άτυχο, όλοι οι υπόλοιποι όμως, και ελπίζω να είναι πολλοί, συνειδητοποιούν ότι η μέρα που το νερό θα είναι ένα αγαθό που χάθηκε, δεν αργεί πολύ. Έφτασε και τα νέα μας τα έφερε αυτός που σε όλες του τις συνεντεύξεις επαναλαμβάνει ότι η «επένδυση» θα σώσει το περιβάλλον, ο κ. Πάχτας, ο άνθρωπος που με στόμφο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα βάλει κι άλλους στη φυλακή, θέλοντας να κάνει αφενός επίδειξη δύναμης και αφετέρου να κάνει ακόμα πιο σαφές πόσο η δικαιοσύνη έχει γίνει πιονάκι στα χέρια ισχυρών.
  Εμείς όλοι, που αγωνιζόμαστε εδώ και καιρό για να σώσουμε τη ζωή μας, ακούσαμε αυτά τα νέα στο τέλος ενός καλοκαιριού πρωτόγνωρα δύσκολου, καθώς τέσσερις άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ είναι αθώοι. Και για άλλη μια φορά επιβεβαιώσαμε ότι ο αγώνας αυτός έχει πολλούς λόγους να συνεχιστεί και να δυναμώσει. Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι πλέον η απελευθέρωση του Γιώργου, του Βασίλη, του Γιάννη και του Δημήτρη. Και στη συνέχεια, η νίκη μας απέναντι σε μία ξεπουλημένη εξουσία- συνεργάτη δολοφόνων.


Το μήνυμα είναι σαφές, αυτοί που θα ξυπνήσουν τελευταίοι δεν θα έχουν ούτε νερό να ρίξουν στα μούτρα τους για να συνέλθουν πιο γρήγορα…