Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μια εγκληματική οργάνωση που αριθμεί πάνω από 30.000 ενεργά μέλη.


  Με αφορμή το νέο prodject της κυβέρνησης, που αφορά στη λυσσαλέα προσπάθεια να διαχύσει τη θεωρία των δύο άκρων, άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα βρέθηκαν χθες στη συναυλία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής για να "φωνάξουν" μία και μόνη αλήθεια: η μόνη εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από αυτά που συμβαίνουν στη Χαλκιδική είναι αυτή των εγχώριων και ξένων αποικιοκρατών, με εκτελεστικά όργανα τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτοί είναι που πρέπει να καταδικαστούν και να φυλακιστούν, αυτοί είναι που ρίχνουν λάσπη σε όσους αγωνίζονται, αυτοί είναι τα άκρα.
  Η απάντηση σε αυτούς που εγκληματούν δόθηκε από 30.000 και πλέον ανθρώπους, που ένωσαν το συναίσθημά τους με τις φωνές των καλλιτεχνών, οι οποίοι ήρθαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.
  Το "ευχαριστώ" προς όλους είναι λίγο, αλλά έχει πάντα αξία. Όπως αξία έχει να επισημανθεί ότι εκτός από την Μελίνα, τη Ματούλα, τους Χαίνηδες, τον Παύλο, τον Αλκίνοο, τον Σωκράτη, ήταν εκεί με την ψυχή του και ο Θανάσης. 

Εκεί ήταν όμως και ο Γιάννης.
  Έτσι, έκλεισε άλλη μία πράξη αυτού του "δράματος" με την κυριολεκτική έννοια του όρου όμως, αυτή που σημαίνει δράση. Γιατί η χθεσινή συναυλία δεν είναι η αρχή, ούτε και το τέλος της δράσης. Είναι άλλη μία πράξη της, καθώς οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και όσοι συμπαρίστανται στον αγώνα τους, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι τη νίκη.