Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η προπαγάνδα είναι σαν την ηρωΐνη.. διαλύει υπογείως όλη την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε.

 Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι ο στόχος της εξουσίας είναι το μυαλό και όχι τα πόδια μας ή τα χέρια μας…αυτό θέλει να διαβρώσει, αυτό να ελέγχει και να εξουσιάζει. Ένας από τους γνωστούς τρόπους για να το κάνει είναι και  τα Μ.Μ.Ε., και συγκεκριμένα κάθε δημοσιογραφίσκος που κάνει καριέρα στην πλάτη όσων καθοδηγεί. Η περίπτωση των Σκουριών είναι χαρακτηριστική για το μέγεθος της προπαγάνδας που χρησιμοποιείται με στόχο να παρουσιαστεί ένας αγώνας ως τρομοκρατικός και όσοι συμμετέχουν σε αυτόν απλοί θιασώτες της ανομίας.


 Το σύστημα έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού, χρησιμοποιεί κάθε μέσο με στόχο να ενοχοποιήσει και να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, αλλά και από την άλλη με στόχο να πείσει όσους παρακολουθούν από μακριά τα τεκταινόμενα ότι πρόκειται για μία κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία. Τα κανάλια εξυπηρετώντας ίδια συμφέροντα παίζουν το ρόλο του πομπού της ψευδούς είδησης, η οποία διανθίζεται με σενάρια, φόβους και σαφώς τρομολαγνεία.
 Μέσα σε αυτό το κλίμα της νάρκωσης και της προπαγάνδας βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να διακινείται ένα νέο σενάριο. Ο «υποψήφιος δολοφόνος» αγωνιστής που τραυμάτισε τον ΜΑΤατζή. Από τις κρυφές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί πλέον σε όλο το βουνό και όχι μόνο στην περιοχή που έχει χαριστεί στον Μπόμπολα, η αστυνομία θα βρει ένα τυχαίο πρόσωπο και θα το ενοχοποιήσει. Θα ρίξει στην πυρά το επόμενο θύμα της με στόχο να κοιμίσει για άλλη μια φορά την κοινωνία. Εκεί θα έρθουν πάλι οι πουλημένοι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλίτσα τους. Προπαγάνδα εναντίον ενός αγώνα που δεν συμφέρει τους ισχυρούς και τα αφεντικά των δημοσιογράφων…

 Γνωρίζοντας όλοι πλέον ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για να πολεμήσει κανείς απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό εχθρό, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ένας δεύτερος αγώνας ή τμήμα του αγώνα μας είναι να δράσουμε ώστε να αφυπνίσουμε όσους ακόμα επιμένουν να ενημερώνονται από τα ίδια κανάλια, κανάλια που σε κάθε περίπτωση είναι απλώς «στενογράφοι της εξουσίας».