Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα "πιστεύω" μπορούν να χειραγωγηθούν,μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη.......

Μήνυση κατά αγνώστων…..


  Τη Μ. Δευτέρα εργαζόμενοι στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων γιατί σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται δέχτηκαν προπηλακισμούς απόσυγχωριανούς τους την ώρα που πήγαιναν στη δουλειά τους. 
   Πέρα από το γεγονός το ίδιο, αξίζει κανείς να σταθεί στο πώς αυτό, υπαρκτό ή μη, χρησιμοποιείται από την ίδια την εταιρία με στόχο την επίταση ενός εμφυλιακού κλίματος στην περιοχή βάζοντας για άλλη μια φορά μπροστά τους εργαζόμενους. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. 
 Η αυθόρμητη αντίδραση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που χειραγωγούνται από μία εταιρία και τους μηχανισμούς της και μοιάζουν να ξεχνούν τα όσα ήδη ξέρουν για τους συγχωριανούς τους, μπορεί να είναι ο θυμός. Δείχνουν τυφλοί απέναντι στα όσα διαδραματίζονται εδώ και τόσο καιρό στα χωριά που αντιστέκονται στη λεηλασία του τόπου τους. 
 Τελικά όμως τα θύματα δεν είναι όσοι αντιστέκονται γιατί αυτοί είναι ελεύθεροι άνθρωποι,αγωνιστές με όραμα και στόχο. Τα θύματα είναι οι εργαζόμενοι που η έλλειψη γνώσης τους κάνει μπράβους ιδιωτικών συμφερόντων. Δέχονται να παίξουν το παιχνίδι μιας εταιρίας και να γίνουν τα μέσα, που θα χτυπήσουν  όσους δεν σωπαίνουν απλώς γιατί έχουν κλείσει τα αυτιά τους και τα μάτια τους μπροστά στην αλήθεια. Είναι τα θύματα μιας εταιρίας που θα τους αφήσει στην τύχη τους όταν πάρει τα κέρδη της και σταματήσει να τους έχει ανάγκη. 
  Το ξέρουν καλά όσοι αγωνίζονται ότι δεν είναι αυτοί που πρέπει να φοβούνται, γιατί έχουν με 
το μέρος τους τη γνώση για όσα θα συμβούν αν επιτρέψουν να γίνει αυτή η «επένδυση». 
Έχουν ζήσει στο πετσί τους ότι ο λύκος είναι ο Μπόμπολας και η παρέα του και τα μαντρωμένα πρόβατα είναι και πάλι από εκείνη την πλευρά και είναι οι εργαζόμενοι.