Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πραξικόπημα σε live αναμετάδοση



Είναι ολοφάνερα πια τα κίνητρα των ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΝ αποφάσεων, όπως είναι ολοφάνερα και τα προσδοκώμενα οφέλη τους: Περισσότερα προνόμια για τα ΜΜΕ των "εθνικών εργολάβων" και της διαπλοκής. Μετατροπή της δημόσιας ενημέρωσης σε έναν συρρικνωμένο δίαυλο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της νέας "Ε, ρε!", όπου η στελέχωση θα γίνει με γνώμονα τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και τις ρουσφετολογικές επιδιώξεις του στρατού από "ειδικούς συμβούλους" και του δόγματος "4-2-1" της τριμερούς μνημονιακής συνδιαχείρισης.

Όποιοι ακόμα και τώρα συντονίζονται με την συκοφαντική προπαγάνδα του νεοφιλελεύθερου/μνημονιακού καθεστώτος είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνένοχοι στην περαιτέρω δραματική υποβάθμιση της δημοκρατίας και την χειραγώγηση της τηλεοπτικής ενημέρωσης. ΑΡΚΕΤΑ με τις νεοσυντηρητικές λαϊκιστικές ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ, που δικαιολογούν την σφαγή κάθε δημόσιου οργανισμού, την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων και την αποψίλωση οποιασδήποτε κεκτημένης δυνατότητας για τον εκδημοκρατισμό της ενημέρωσης, συντασσόμενοι με την γραμμή διαβολής και ραδιουργίας, την χαλκευμένη από κρατικοδίαιτους killers ειδικών συμβολαίων και μισθολογίων. Η ΝΔ και το Πασόκ φόρτωσαν την ΕΡΤ με διευθυντικά στελέχη της «αγοράς», Παναγόπουλους και άλλους, οι οποίοι την μετωνύμισαν σε προνομιακό θώκο των προσωπικών τους σχεδιασμών στις τηλεοπτικές αγορές και την διαπραγματεύτηκαν με κριτήριο την διεύρυνση της απήχησης των ΜΜΕ της διαπλοκής.

Η συνολική ευθύνη της τρικομματικής συγκυβέρνησης σε όσα δρομολογούνται είναι ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ, επομένως οι συμπράττοντες δήμιοι του Πασόκ και της Δημάρ αναδεικνύουν απλώς νέα επίπεδα κυνισμού, κοροϊδίας και χυδαιότητας, χρησιμοποιώντας την καζουϊστική της "πράξης νομοθετικού περιεχομένου".

Η πολιτική λειτουργικότητα του κοινωνικού αυτοματισμού έχει συμπιέσει πια στο απροχώρητο τα δημοκρατικά δικαιώματα και την κοινωνική προοπτική. Να αφήσουν, λοιπόν, ορισμένοι τις στημένες αναλύσεις του Ζουλόπαιδου, του Πάσχω και άλλων πρετεντέρηδων και να στοχαστούν το χάλι τους. Σε αυτή την φάση, ο μνημονιακός συρφετός επιδιώκει να οδηγεί η συνείδηση της κρίσης στην εξατομίκευση της ουράς του μνημονιακού εκτρώματος. Γι’ αυτό και η Αριστερά σε αυτή την φάση πρέπει να ενισχύσει όσες πρωτοβουλίες οδηγούν την συνείδηση της κρίσης στην συλλογικότητα της διαδήλωσης και στην απόφαση ανοικοδόμησης της κοινωνίας από την νεοφιλελεύθερη καταστροφή.
Νίκος Σκοπλάκης