Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μία προκήρυξη που άργησε 6 μήνες.


 Στις 14 Ιανουαρίου έγινε το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ και μετά από μισό χρόνο, λίγο καθυστερημένα θα έλεγε κανείς, τα φώτα της δημοσιότητας είδε η υποτιθέμενη προκήρυξη της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη αυτής της ενέργειας. Τυχαίο; Ποιος το νομίζει αυτό σε μία περίοδο, που όλο και περισσότεροι γίνονται κοινωνοί άλλης μίας καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος; Συγκεκριμένα για την περίπτωση του Κώστα Σακκά για «χάρη» του οποίου οι ειδήμονες της ΝΔ έχουν αποφανθεί πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, η οποία είναι άφαντη. 
 Έχουν δε φροντίσει να ξεπεράσουν κάθε χρονικό όριο που προβλέπει το Σύνταγμα για την κράτηση ενός ανθρώπου και μέσα σε όλα αυτά να λασπολογήσουν με κάθε τρόπο τον ίδιο τον Σακκά, αλλά και όσους τολμούν να λένε την αλήθεια. Ότι δηλαδή έχει χαθεί κάθε ελπίδα να πιστεύει κανείς ότι σε αυτό το ακροδεξιό περιβάλλον μπορεί να περιμένει ένας άνθρωπος έστω μία δίκαιη δίκη. Ω του θαύματος λοιπόν οι ιθύνοντες νόες της ΝΔ, αυτοί οι ίδιοι που έκλεισαν την ΕΡΤ σε μία μέρα, φυλάκισαν αγωνιστές στη Χαλκιδική με κατασκευασμένες κατηγορίες και επιστράτευσαν τους εκπαιδευτικούς, αποφάσισαν ότι πρέπει να ανακινήσουν και το χτύπημα της 14ης Ιανουαρίου. 
 Το δεξιό παρακράτος με εξουσία στα χέρια του ίση ακόμα και μεγαλύτερη από την επίσημη κυβέρνηση είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα επιτυχημένο σενάριο που κλιμακώνει την επιτυχία του Σαμαρά. Είναι το παρακράτος που δεν έχει τρίκυκλα πλέον, αλλά έχει στα χέρια του όλους εκείνους τους μηχανισμούς που μπορούν να ενοχοποιούν, να φιμώνουν, να κατασκευάζουν τρομοκράτες και τρομοκρατικές ενέργειες. Ο ρόλος της δεξιάς διπλός. Από τη μία είναι εγγυήτρια της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να απολέσουν όλα τους τα υπάρχοντα, αλλά θα ζουν με ασφάλεια και από την άλλη είναι η δημιουργός αυτού του κλίματος ανασφάλειας αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο επιστημονικής φαντασίας που παρακολουθούμε όλοι, έχει τίτλο: ζώντας σε δημοκρατία και την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.