Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

απλά μαθηματικά



 Ποτέ δεν φημιζόμουν για τις επιδόσεις μου στα μαθηματικά, στο σχολείο η μαμά μου δεν έκλαιγε από περηφάνια για τα όσα άκουγε από τους μαθηματικούς μου για μενα...αλλά με αφορμή ένα βιντεάκι που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σχετικά με τις αλήθειες και τα ψέματα που ακούγονται για την Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, αποφάσισα να ρισκάρω και να μιλήσω για αριθμούς!
 "Λένε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ θα έχει δημοσιονομικό όφελος. Ψέμα. (....) Το 2013 θα πληρώσει η ΕΡΤ για φόρους, για ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και το χρέος, 148 εκ. ευρώ". Αυτό ακούγεται στο εν λόγω βίντεο και ο συνειρμός σχετικά με τα κέρδη που θα έχει το κράτος από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, ήταν αυτόματος. Θυμήθηκα ότι ένα από τα επιχειρήματα των υπέρμαχων της "επένδυσης", συγκεκριμένα του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν ότι «Το κράτος κερδίζει γιατί παίρνει φόρους, το κράτος κερδίζει γιατί προσλαμβάνονται πάνω από 1.000 άτομα και αυτά τα άτομα έχουν εισοδήματα, άρα πληρώνουν φόρους, υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές, το κράτος σίγουρα δεν κερδίζει μην αξιοποιώντας τα κοιτάσματα που έχει»
 Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία οι φόροι που θα αποδίδονται ετησίως στο ελληνικό δημόσιο θα ανέρχονται στα 18 εκ. ευρώ.
Δεν μεταδίδω άλλο λοιπόν!
 Αρκούν μάλλον αυτά για να καταλάβει κανείς, χωρίς περαιτέρω ανάλυση, ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει έναν οργανισμό από τον οποίο θα είχε κέρδη 148 εκ. ευρώ, και θα μπορούσε να έχει ακόμα παραπάνω αν δεν έπρεπε διαχρονικά να πληρώνουμε και τους εκάστοτε εγκάθετους, ενώ αποφασίζει με κάθε κόστος να στηρίξει μία αποικιοκρατική εταιρία προσδοκώντας κέρδη 18 εκ ευρώ.
 Είναι αυτή η κυβέρνηση που πιπιλίζει καθημερινά τον όρο "ανάπτυξη" και, όπως πάει, θα οδηγήσει τους συντάκτες ερμηνευτικών λεξικών να διορθώσουν το λήμμα ανάπτυξη, αφού πλέον ο όρος σημαίνει: "Την με κάθε κόστος διάλυση του κοινωνικού κράτους, την φίμωση, την καταστολή, το βίαιο κλείσιμο οργανισμών, την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, την συνταγματική εκτροπή κλπ κλπ, με στόχο την απρόσκοπτη αύξηση των κερδών κάθε λογής μεγαλοκαρχαρία".

Ψαράκια όλου του κόσμου.....ενωθείτε! ! !