Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η ασφάλεια πάνω απ’όλα

   Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας MRB μας έδειξε για άλλη μια φορά ότι σε μια χώρα και σε ένα σύστημα που κανένας άνθρωπος ποτέ δεν έχει πραγματικά ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να τα υπερασπίζεται όταν τα καταπατούν. Όταν λοιπόν ο Σαμαράς και η παρέα του αποφασίζουν να καταλύσουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και να μετατρέψουν τον κοινωνιοοικονομικό βίο της χώρας σε προθάλαμο κολαστηρίου, οι επί χρόνια βολεμένοι στα καζάνια με τα κόπρανα συνεχίζουν να προτιμούν αυτούς για την διακυβέρνηση, γιατί στην τελική αυτοί ξέρουν καλύτερα πώς να τους νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο στην γωνία Αποτυχίας και Μιζέριας.
 Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση όμως είχε και μερικές άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες (πρβλ. http://www.mrb.gr/Mrb/media/RN-05-06-06-2013.pdf). Μία από αυτές ήταν η ερώτηση για το αν σημαντικότερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η ρατσιστική βία ή η εγκληματικότητα των παράνομων μεταναστών. Και φυσικά εδώ ήταν που ο Έλληνας έδειξε το αταλάντευτα δημοκρατικό του αίσθημα και την βαθιά πολιτική του σκέψη. Εδώ άλλωστε τα πράγματα ήταν απλά. Δεν είχε ούτε να επιλέξει μεταξύ ατόμων (άλλωστε πού να θυμάται τόσα ονόματα) ούτε μεταξύ πολλών περίεργων ονομάτων με αρχικά (που πρέπει κάθε 4 χρόνια να συγκρατεί τα δύο και να διαλέγει στην τύχη). Ή το ένα ή το άλλο. Και με σθένος βροντοφώναξε σε ποσοστό 70% την μεγάλη πολιτική του αλήθεια: φταίνε οι μετανάστες.
 Μπράβο και πάλι μπράβο αγαπητέ συμπατριώτη. Για άλλη μια φορά το τεράστιο κοινωνικό σου ένστικτο πέτυχε διάνα. Αφού σκέφτηκες καλά τους λόγους που αυτοί οι αλήτες αποφάσισαν παράνομα να έρθουν στην Ελλάδα θεώρησες ότι, τελικά, το ότι τους δέρνουν και τους σκοτώνουν οι νεοναζί δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αυτοί οι τύποι κουβαλάν μια κουλτούρα διαφορετική από την δική σου, είναι βρωμιάρηδες, φτωχοί, δυστυχισμένοι, παγαπόντηδες, ψεύτες και κλέφτες. Τι σχέση έχουν αυτοί με σένα; Εντάξει, δεν είναι καλό να τους φέρονται άσχημα, αλλά εδώ κινδυνεύει η ασφάλεια της πατρίδας, μερικά θύματα, και μάλιστα ξένα, είναι μια αξιοπρεπής θυσία.
 Αλλά για μισό λεπτό. Εντάξει, να το δεχτώ ότι ο κυνηγημένος Αφγανός, του οποίου την ζωή εσύ κατέστρεψες όταν παρέδιδες τις πόλεις του στους συμμάχους σου Αμερικάνους και δεν μπήκες καν στον κόπο να διαμαρτυρηθείς, αν και ήξερες ότι ο πόλεμος ήταν μούφα και γινόταν για να πλουτίσουν μερικοί μεγιστάνες, αυτός ο τύπος λοιπόν ήρθε στην Ελλάδα επειδή δεν του άρεσε στην χώρα του. Είχε βρε αδελφέ από μικρός ένα όνειρο. Όταν πήγαινε πεινασμένος στο τριτοκοσμικό σχολείο του και υπέφερε από τις πολιτικές που επέβαλλαν η Ευρώπη και η Αμερική, κοιτούσε με λαχτάρα τον παγκόσμιο χάρτη και έλεγε: «να μαμά, εδώ θέλω να πάω όταν μεγαλώσω», δείχνοντας με βλέμμα ελπίδας την Ελλάδα.   Και η μαμά του τού απαντούσε με υπερηφάνεια: «Μπράβο παιδί μου, μόνο, σε παρακαλώ, να πας παράνομα, έτσι είναι μεγαλύτερη μαγκιά». Το δέχομαι.
 Να δεχτώ και ότι ο φτωχός Πακιστανός που καθαρίζει τζάμια και πουλάει μαϊμού παπούτσια στο πεζοδρόμιο το κάνει όλο αυτό για ξεκάρφωμα και στην πραγματικότητα είναι ένας στυγερός δολοφόνος- βιαστής που το μόνο που θέλει είναι να καταστρέψει την ζωή κάθε τίμιου Έλληνα οικογενειάρχη. Που φεύγοντας από το σπίτι του στο Πακιστάν μέσα σε μια βάρκα με άλλα 200 άτομα έδωσε δύο όρκους στην γυναίκα του: «Φατίμα, θα δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ για να στείλω λεφτά για να έχετε εσύ και τα παιδιά να φάτε και θα κάνω όσες πιο πολλές εγκληματικές ενέργειες μπορώ για να ανέβω level στον διαγωνισμό κακίας». Και αυτό να το πάρω ως λογικό.
 Αλλά τώρα σοβαρά, έχεις από την μία ομάδες οργανωμένων ηλιθίων με μια ιδεολογία που την γελάνε ακόμα και τα μυρμήγκια και οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι αδίστακτοι τραμπούκοι που θεωρούν την ανθρώπινη ζωή – πλην της τιμημένης ελληνικής– ασήμαντη. Και από την άλλη ανθρώπους τρομαγμένους, καταστρεμμένους, τους οποίους η δική σου άγνοια και αδιαφορία για τον κόσμο έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση και οι οποίοι, αντί να τρέξουν σε ψυχαναλυτές ή να κλαφτούν στα κανάλια όπως κάνεις εσύ, προτιμούν να βρουν μια άκρη στην γη – όποια μπορέσουν – για να συνεχίσουν την ζωή τους. Να αφήσουν πίσω τα προβλήματά τους και να πάνε να μαζέψουν τις φράουλες που εσύ θα βάλεις στο πιάτο σου την ώρα που θα γράφεις στο facebook status για την μεγάλη αδικία της ζωής που σε ανάγκασε να δώσεις 200 ευρώ για να αγοράσεις καινούριο παντελόνι. Και προτιμάς να πας με το μέρος των πρώτων. Και ναι, κάποιοι κλέβουν, κλέβουν επειδή πεινάνε. Εσύ επιτρέπεις σε άπληστους δισεκατομμυριούχους που έχουν λεφτά για να θρέψουν 3 γενιές να κλέβουν όλο τον πλανήτη. Και μερικοί μπορεί να σκοτώνουν. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να έχει σκοτώσει στην δυστυχία του; Το ποσοστό παρανομίας των «παράνομων» μεταναστών είναι πολύ μικρότερο από όσο θα ήθελες να πιστέψεις, για να μπορέσεις να δικαιολογήσεις την στενομυαλιά σου.
 Και εντάξει, ξέρω, θα πεις για τους Έλληνες μετανάστες που όταν πήγαιναν στις άλλες χώρες ήταν καλοί και φρόνιμοι και μπλα μπλα μπλα. Ναι, ξέρω, για αυτό όταν φτάνανε στις ΗΠΑ τους ξεχώριζαν από τους υπόλοιπους μετανάστες και τους έβαζαν σε ειδική μονάδα στο Long Island, εκεί που ήταν μόνο για Έλληνες και είχαν τζακούζι, δωρεάν φαγητό και μία/έναν συνοδό για τα πρώτα βράδια. Και σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει ελληνικές συνοικίες τις έχει επειδή «ο Έλληνας στο εξωτερικό θέλει να συναναστρέφεται με συμπατριώτες» όχι επειδή δεν τους γούσταρε κανένας και τους έστελναν να μένουν στα χειρότερα σημεία – όπως κάνουν όλες οι απολίτιστες εκμεταλλευτικές κοινωνίες με τους «παρείσακτους» μετανάστες. Το καλύτερο μάθημα για αυτό το 70% που απάντησε ότι η εγκληματικότητα των μεταναστών είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την βία που αυτοί υφίστανται είναι αυτό που θα φέρει η φυσική πορεία. Αυτοί οι άνθρωποι, αφού έχουν φάει ξύλο και βρισιές, έχουν υποστεί εκμετάλλευση και έχουν συσσωρεύσει ένα κάρο κόμπλεξ και φοβίες, θα γίνουν φυσικά όπως ακριβώς ο μέσος Έλληνας. Και τότε ο ίδιος άνθρωπος που με αγωνία για την ζωή του σε παρακαλάει να του δώσεις ένα ευρώ και δίνει τροφή στην αλαζονεία σου, θα σου πάρει αγενώς την θέση στο super market. Αλλά μην ανησυχείς, μέχρι τότε θα έχεις βρει άλλα θύματα να βρίζεις, άλλους διαφορετικούς για να βγάλεις τα άγχη και τις αδυναμίες σου. Σε μια κοινωνία καπιταλιστικής εκμετάλλευσης πάντοτε η βία ενάντια στους άλλους θα είναι προτιμότερη από την ενόχλησή σου.

Αγωνιστικά δίπλα σας,
Χάρι Χάλερ