Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Η μέθοδος της τυχαίας επιλογής θυμάτων

Στη δίνη του ξεπουλήματος των πάντων και της ανάπτυξης με κάθε κόστος η εξουσία στοχεύει στην πλήρη διάλυση κάθε κινήματος έτσι ώστε να μπορέσει ανενόχλητη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εταιριών που την διατηρούν στη ζωή.
Η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστική για τις ακραίες μεθόδους που μεταχειρίζεται το σύστημα καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, έστω και με αστικούς όρους.
Προσαγωγές, λήψη DNA, καταστολή, βία και αποκορύφωμα όλων αυτών η προφυλάκιση 2 αγωνιστών με κατασκευασμένες κατηγορίες, μία καθαρά πολιτική απόφαση.
Πέρα όμως από το πολιτικό σκέλος αυτής της υπόθεσης και την εξόφθαλμα χουντική λογική που επικρατεί, έχει σημασία να δει κανείς ότι μιλάμε για δύο νέους ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ σκοπό να γίνουν ήρωες. Αποτελούσαν απλώς μέρος ενός αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή.




Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν την ελευθερία τους όχι γιατί είναι εγκληματίες, αλλά γιατί το σύστημα επέλεξε τυχαία δύο θύματα με προφανή σκοπό να εκβιάσει ψυχολογικά όσους έμειναν πίσω. Πίστεψαν ότι ο φόβος και το μούδιασμα που θα προκαλούσε η προφυλάκισή τους στον κόσμο θα ήταν αρκετά για να κάνουν πίσω και να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τα όσα θέλουν να επιβάλουν.
Όλοι εμείς, που είμαστε απ΄ έξω νιώθουμε κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο μεγάλη την υποχρέωση να δικαιώσουμε τη θυσία αυτών των ανθρώπων. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο δυνατοί και αποφασισμένοι να νικήσουμε γιατί μόνο έτσι θα περάσουμε σε όλους το μήνυμα ότι το περισσότερο που έχουν καταφέρει είναι να φυλακίσουν το σώμα του Γιώργου και του Βασίλη αλλά όχι την σκέψη και την ψυχή τους. Αυτά, είναι μαζί μας και συνεχίζουν να αγωνίζονται. 
Ο Γιώργος και ο Βασίλης δεν είναι πρωτοσέλιδο, δεν είναι είδηση στις τηλεοράσεις, δεν είναι κουτσομπολιό κακεντρεχών… είναι σύμβολα. Σύμβολα ενός αγώνα που ψάχνει δικαίωση, σύμβολα γιατί ξέροντας όλοι ότι είναι αθώοι και άδικα φυλακισμένοι παίρνουμε από αυτούς το μήνυμα να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Σύμβολα γιατί είναι ακόμα όρθιοι και ονειρεύονται ένα μέλλον χωρίς αποικιοκράτες που λεηλατούν ζωές. Σύμβολα για να προχωρήσουμε …

Γιώργο- Βασίλη είστε η δύναμή μας… όχι γιατί είστε στη φυλακή, αλλά γιατί στην ουσία ποτέ δεν κατάφεραν να σας φυλακίσουν…