Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Λάκκος Καρατζά, ένας χρόνος μετά

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και
για το δίκαιο.
Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα
ματώσουν απ΄τις φωνές»  Τ. Λειβαδίτης

12 Μαΐου  2013 …ένας χρόνος μετά

Ένα χρόνο μετά αυτό το κείμενο γράφεται για όλους αυτούς που δεν το βάζουν κάτω, δεν βολεύονται σε έναν καναπέ, δεν προτιμούν έναν μισθουλάκο σε μία εταιρία, δεν κάνουν ησυχία και δεν τρομοκρατούνται. Πάνω από όλα είναι γραμμένο για τα παιδιά που κατηγορούνται για την υπόθεση Καρατζά και είναι αποφασισμένα ότι η δικαίωση θα έρθει στο δρόμο και πουθενά αλλού. Για αυτούς που ξέρουν ότι το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι παράνομοι και οι ξεπουλημένοι. 
Πέρυσι τέτοια μέρα κάτοικοι από την Ιερισσό, την Μεγάλη Παναγία, την Ορμύλια, τα Νέα Ρόδα, τον Πολύγυρο, την Ουρανούπολη, τη Θεσσαλονίκη και αλλού βρέθηκαν στις Σκουριές, στη θέση Λάκκος Καρατζά, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά για τις συνεχείς παρανομίες της εταιρίας. Νέοι, μητέρες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι στάθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ φωνάζοντας το αυτονόητο, ότι αγωνίζονται έχοντας το δίκιο με το μέρος τους απέναντι σε μια εταιρία που καταπατά τη γη και τη ζωή τους.
Και ξεκίνησε η επίθεση. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχοντας πάρει σαφείς εντολές να χτυπήσουν και να διαλύσουν τη διαμαρτυρία κατανάλωσαν άπειρα χημικά και έδειξαν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, ότι είναι απλώς η προσωπική security του Μπόμπολα.
Λίγο καιρό μετά η ιστορία του Καρατζά έγινε δικογραφία χιλιάδων σελίδων και η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ποινικό αδίκημα. Κατασκευάστηκε μια δικογραφία που περιελάμβανε απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών από την αστυνομία, η οποία προσπάθησε να πει ότι ήταν αδίκημα να μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο και να λέει «έχω δουλειά ή θέλω να παραγγείλω μία πίτσα».
Μέχρι και προχθές έρχονταν χαρτάκια σε ανθρώπους που ταυτοποιήθηκαν στον Καρατζά να πίνουν νερό ή να κρατάνε μία σακούλα με φαγητό. Έγκλημα, ποιος άλλωστε δεν το βλέπει!

Μια υπόθεση που μπάζει από παντού και αυτό το ομολογεί και ο πιο αδαής, χρησιμοποιείται σαν ένα δυνατό χαρτί από την πλευρά της αστυνομίας και της δικαιοσύνης για να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που στόχο έχει να ματαιώσει τις εργασίες της εταιρίας. Εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες άνθρωποι δηλαδή είναι εγκληματίες και δεν είναι εγκληματίες όσοι ξεπούλησαν τη ζωή μας και τη γη μας, όσοι ποινικοποίησαν τις ιδέες μας και καταστρατήγησαν τα δικαιώματά μας. Με λίγα λόγια όσοι προσπάθησαν να κάνουν δούλους αυτούς που μάχονται για ελευθερία.